Ajanvaraus

Koulutukset

Tampereen Urheilulääkäriaseman yhtenä tehtävänä on jakaa asiantuntemustaan koulutus- ja asiantuntijatoiminnan kautta.

TaULAn erityisiä vastuualueita ovat sen liikuntaturvallisuutta edistävien tietojen, menetelmien ja tuotteiden tehokas ja viiveetön välittäminen käyttöön sekä osallistuminen liikuntalääketieteen erikoistumis- ja täydennyskoulutukseen, dopingin vastaiseen koulutus- ja valistustoimintaan ja kuntotestauksen menetelmiin liittyvään koulutukseen.

Urheilulääkäriasema järjestää koulutusta mm. Terve Urheilija -ohjelman, Terve koululainen -hankkeen, UKK-instituutin ja urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kautta. TaULA vastaa Tampereen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan liikuntalääketieteen perus- ja erikoistumiskoulutuksesta yhteistyössä UKK-instituutin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa. TaULAn asiantuntijat kouluttavat ja luennoivat paljon mm. lajiliittojen ja muiden urheilujärjestöjen tilaisuuksissa.

Ohessa tietoja koulutuksista, joissa Tampereen Urheilulääkäriaseman asiantuntijat ovat vahvasti mukana.Terve Urheilija -webinaarisarja syksyllä 2016

Tampereen Urheilulääkäriasema järjesti syksyllä 2016 viisi maksutonta verkkoluentoa, joiden aiheina oli monipuolisesti urheilijan terveyteen liittyviä aiheita.

Verkkoluentojen tallenteet sekä esitysdiat ovat saatavilla Terve Urheilija -verkkosivustolla


Terve Urheilija -iltaseminaaritmateriaaliarkisto

Aiempien iltaseminaarien luennot ja demomateriaalitValmennusosaamisen koulutukset

Koulutusten kohderyhmänä ovat urheiluseuroissa toimivat ohjaajat, valmentajat ja opettajat.

Avoimet koulutukset järjestetään Tampereella. Ilmoittautuminen koulutuksiin on tehtävä viimeistään kolme viikkoa ennen koulutuksen alkua UKK-instituutin verkkosivuilla, puhelimitse tai sähköpostilla. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilauskoulutuksia järjestetään ympäri Suomen. Räätälöityjä koulutuksia, asiantuntijapuheenvuoroja tai vaikkapa käytännön demoja voidaan toteuttaa muun muassa valmentajakoulutuksissa tai leireillä.


Terve Urheilija -tilauskoulutusten teemoja:

- liikuntatapaturmat ja -vammat

- liikuntavammojen ennaltaehkäisy, ensiapu ja hoito

- kehittävä alkulämmittely ja palauttava jäähdyttely

- palautuminen

- urheiluravitsemus

- ylikuormitus

- liikunta / urheilu ja sairaudet

- nuoren urheilijan kasvu ja kehitys


Vammat Veks! -koulutus

Suuren suosion maanlaajuisesti saavuttanut Vammat Veks! -koulutus on nyt tilattavissa seuralle, lajiliitolle tai muulle taholle.

Vammat Veks! -koulutuksen keskeisina tavoitteina on

  • viestittää valmentajille urheilijan jokapäiväiseen elämään liittyvistä tekijöistä, mitkä lisäävät riskiä loukkaantua
  • korostaa vammoja ennaltaehkäisevän harjoittelun merkitystä osana urheilijan kokonaisharjoittelua
  • esittää viimeisintä tutkimustietoa ja antaa konkreettisia työkaluja mm. testiliikkeitä, joilla voidaan arvioida urheilijan mahdollista loukkaantumisriskiä
  • antaa valmentajille konkreettisia työkaluja harjoitteista, joilla on vammoja ennalta ehkäisevää vaikutusta.

Vammat Veks! -koulutus on kestoltaan kolmen tuntia, sisältäen luennon ja runsaasti käytännön harjoittelua. Koulutuksessa keskitytään erityisesti nuorten urheilijoiden alaraajavammojen ennaltaehkäisyyn. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Valmentajien kanssa. Katso lisätietoa ja tilaa koulutus Suomen Valmentajien nettisivuilta.UKK-instituutin täydennyskoulutus

UKK-instituutti järjestää tuoreeseen tutkimustietoon pohjautuvaa täydennyskoulutusta terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaisille.

Avoin täydennyskoulutus 2019

Tutustu tarjontaanTerve Urheilija -koulutuksia Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä

Terve Urheilija -koulutusta järjestetään Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä myös Hämeen Liikunta ja Urheilun (HLU) järjestämänä. HLU tarjoaa lyhyitä avoimia koulutuksia ja räätälöi liikunta- ja urheiiutoimijoille koulutuksia myös tilauksesta.

Lue lisää HLU:n Terve Urheilija -koulutustarjonnasta.Erilaiset ajankohtaisseminaarit

Tampereen Urheilulääkäriasema toimii vuosittain yhtenä järjestävänä yhteistyötahona mm. Liikuntalääketieteenpäivillä.

Bookmark and Share