Hyppää sisältöön

Palvelut

Lääkärin vastaanotto | Terveystarkastus | Kuntotestaus | Kliiniset rasitustestit | Koulutukset | Yhteistyöverkosto

Asiantuntijamme palvelevat kaikkia liikunnan aloittajista kilpaurheilijoihin. Tutustu palveluihimme ja varaa aika.

Lääkärin vastaanotto

Tampereen urheilulääkäriasemalla vastaanottoa pitävät liikuntalääketieteen erikoislääkärit sekä erikoistuva lääkäri. Lähestymme liikuntaan liittyviä terveysongelmia kokonaisvaltaisesti elämän eri osa-alueet huomioiden. Erityisosaamistamme ovat hengitykseen ja ylikuormittumiseen liittyvien oireiden tutkiminen ja hoito.

Lue lisää ja varaa aika

Terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastus on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille. Teemme terveystarkastuksia myös liikunnan aloittajille ja kuntoilijoille. Ero tavalliseen, esimerkiksi koulu- tai työterveyslääkärin tekemään terveystarkastukseen on siinä, että tarkastus tehdään erityisesti urheiluharjoittelun vaatimusten tai liikunnan harrastamisen näkökulmasta. Tarkastuksen tekee liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri.

Lue lisää ja varaa aika

Kuntotestaus

Kuntotestauspalvelumme keskittyvät ensisijaisesti kestävyyskunnon mittauksiin. Kuormitusprotokolla suunnitellaan aina yksilöllisesti terveystilanteen ja aiemman harjoittelutaustan perusteella. Seurantatesteillä voidaan arvioida harjoittelun onnistumista ja suorituskyvyn eri osa-alueiden kehittymistä. Palveluihimme kuuluvat myös Pelastusopiston pääsykoetestit ja pelastajien kestävyyssuorituskyvyn testaus.

Lue lisää ja varaa aika

Kliiniset rasitustestit

Kliinisiä rasitustestejä tehdään liikunnan aikana esiintyvien oireiden syyn selvittämiseksi. Kaikkiin kliinisiin testeihin sisältyy ensimmäiseksi lääkärin vastaanotto, jossa määritellään testin tarve ja testimuoto. Samalla käynnillä suunnitellaan jatkohoito ja seuranta. Yleisimpiä syitä kliinisille rasitustutkimuksille ovat hengitys-, sydän- tai ylikuormitusoireet tai muu selittämätön suorituskyvyn heikkeneminen.

Lue lisää ja varaa aika

Koulutukset

Asiantuntijamme kouluttavat ja luennoivat muun muassa lajiliittojen ja muiden urheilujärjestöjen tilaisuuksissa. Erityisiä vastuualueitamme ovat liikuntaturvallisuutta edistävän tutkitun tiedon ja menetelmien välittäminen käyttöön.

Lue lisää ja pyydä tarjous

Yhteistyöverkosto

Tampereen urheilulääkäriasema tekee yhteistyötä tamperelaisten urheilufysioterapeuttien, urheiluravitsemuksen asiantuntijoiden ja urheilijan mielenterveyteen erikoistuneiden ammattilaisten kanssa.

Lue lisää ja varaa aika

Meille ovat tervetulleita kaikki liikkunnan aloittajista huippu-urheilijoihin

Liikunnan aloittaja

Asiantuntijamme auttavat sinua lisäämään liikuntaa arkeen terveellisesti ja turvallisesti. Lääkärintarkastuksella voidaan kartoittaa terveydentilaasi ja varmistaa liikunnan turvallinen aloittaminen. Kuntotestillä saat tietoa nykyisestä kuntotasostasi ja voit seurata siinä tapahtuvia muutoksia liikuntaa lisättyäsi.

Aktiiviliikkuja

Tavoitteellisesti harjoittelevana aktiiviliikkujana saat meiltä ohjausta ja tietoa kestävyyskuntosi kehittymisestä. Kestävyyskunnon testillä saat tietoa kestävyyssuorituskyvyn eri osa-alueista ja tarkat sykerajat harjoitteluun. Oikein toteutetulla harjoittelulla saat hyödynnettyä harjoitteluun käyttämäsi ajan tehokkaimmin. Aktiiviliikkujan terveystarkastuksessa selvitetään kokonaisvaltaisesti terveydentilasi liikunnan näkökulmasta. Liikuntalääkäreillämme on vahvaa osaamista mm. hengitystieoireiden, ylikuormituksen ja rasitusvammojen hoidossa. Meiltä löydät myös liikuntaan perehtyneet fysioterapeutit ja ravitsemusterapeutin palvelut.

Kilpaurheilija

Asiantuntijoiltamme saat kokonaisvaltaiset palvelut suorituskyvyn optimointiin sekä kilpaurheiluun liittyvien vaivojen ehkäisyyn ja hoitoon. Lääkäreillämme on vahva asiantuntemus liikunnasta ja urheilusta. Kokonaisvaltainen hoidonsuunnittelu tehdään aina urheilun vaatimukset huomioiden. Hoitoa tukevat ravitsemus-, fysioterapia- ja mielenterveyspalvelut. Urheilijan hengitystie- tai ylikuormitusoireet sekä rasitusvammat kuuluvat lääkäriemme vahvoihin osaamisalueisiin. Kliiniset rasitustestit yhdistettynä moniammatilliseen yhteistyöhön eri asiantuntijoiden kesken mahdollistavat tehokkaan hoidon suunnittelun jo yhden käynnin aikana.

Kestävyyssuorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä voidaan selvittää suoran maksimaalisen hapenottokyvyn testin avulla. Laboratoriossa tehtävä testi on tarkin kestävyyskunnon testi, jonka tulosten perusteella voidaan selvittää urheilijan vahvuudet ja kehittämisen kohteet sekä seurata harjoittelun vaikuttavuutta.

Urheiluseurat

Viemme tutkittua tietoa lajiliitoille, urheiluseuroille, valmentajille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Palveluihimme kuuluvat kohderyhmille räätälöidyt koulutukset liikuntavammojen ehkäisystä ja urheilijan terveyttä tukevasta harjoittelusta. Tarjoamme myös ravitsemusaiheisia koulutuksia. Kokoamme hyödyllistä tietoa yksilön ja yhteisöjen käyttöön Terve urheilija -sivustolle.

Jaa somessa:
Ylös