Hyppää sisältöön

Lääkärin vastaanotto

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa aikaa, voit varata aikasi myös puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8.30–15 välisenä aikana numerosta (03) 282 9333.

Varaa aika puhelimitse, mikäli tarvitset lepospirometrian astmakontrollin yhteydessä.

Käytäthän kasvomaskia vastaanotolle tullessasi, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Lääkärit | Hinnasto | Akatemialääkärin puhelinneuvonta | Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Tampereen urheilulääkäriasemalle ovat tervetulleita kaikki liikunnan aloittajista huippu-urheilijoihin. Voit varata ajan liikuntalääketieteen erikoislääkärille tai erikoistumiskoulutuksessa olevalle lääkärille.

Lääkärit

Lääkärimme pitävät vastaanottoja, tekevät terveystarkastuksia ja ovat mukana kliinisissä rasitustutkimuksissa. Rasitustutkimuksissa lääkäri tulkitsee tulokset ja jatkosuunnitelma tehdään samalla käynnillä.  Lähestymme liikuntaan liittyviä terveysongelmia kokonaisvaltaisesti elämän eri osa-alueet huomioiden.

Kerttu Toivo, ylilääkäri

Lähikuva Kerttu Toivosta.

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen tohtori
Tampereen Urheiluakatemian vastuulääkäri

Varaa aika

Kerttu Toivon esittely

Erityisosaamistani ovat urheilijoiden hengitysoireiden tutkiminen ja hoito, ylikuormitusoireiden selvittely ja urheilijan terveystarkastukset. Hoidan mielelläni myös liikuntavammoja ja muita tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Toimin maajoukkueen lääkärinä nuorten jääkiekossa, maastohiihdossa, yhdistetyssä sekä ratamelonnassa. Oma lajini on koripallo ja lasten myötä myös futis sekä salibandy ovat tulleet tutuiksi. Tervetuloa vastaanotolleni, jos sinulla on liikuntaan tai urheiluun liittyviä terveysongelmia tai haluat tulla terveystarkastukseen!

Janne Viiala

Lähikuva lääkäri Janne Viialasta.

liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri
laillistettu lääkäri, tohtorikoulutettava
Tampereen Urheiluakatemian yhteyslääkäri

Varaa aika

Janne Viialan esittely

Hoidan urheilijoita, liikunnan harrastajia ja liikuntaa aloittavia monipuolisesti. Teen urheilijan terveystarkastuksia ja olen yksi Tampereen Urheiluakatemian yhteyslääkäreistä. Astman, ylikuormitustilojen ja tuki- ja liikuntaelinvammojen lisäksi kokemusta on myös kirurgian puolelta. Toimin aikaisemmin gastro- ja yleiskirurgialla erikoistuvana lääkärinä, joten erilaiset vatsavaivat, tyrät ja patit ovat myös osaamisaluettani. Omaa lajitaustaa on jääkiekosta, mutta harrastan myös salibandya, golfia, kiipeilyä ja juoksua. Olen tohtorikoulutettava ja tutkimusaiheenani on liikuntavammojen ehkäisy.

Timo Hänninen

timo hänninen

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen tohtori 

Varaa aika

Timo Hännisen esittely

Toimin eri lajien (mm. jääkiekko, jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo, hiihto, yleisurheilu, taitoluistelu) ammattilaisurheilijoiden lisäksi paljon urheilullisesti aktiivisten nuorten ja lasten parissa, selvitellen ja hoitaen liikuntaa rajoittavia vaivoja ja sairauksia. Erityisosaamistani ovat urheilijoiden astma ja hengitystieinfektiot sekä aivotärähdykset. Vastaanotollani käy usein urheilijoita hengitysoireiden, yskän, ylikuormitusoireiden sekä rasitusvammojen taustasyiden selvittelyssä. 

Pekka Kannus

Lähikuva Pekka Kannuksesta.

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen tohtori, dosentti

Varaa aika

Pekka Kannuksen esittely

Erityisosaamistani ovat urheilijoiden ja muiden liikunnanharrastajien tuki- ja liikuntaelinten ongelmat (äkilliset vammat, rasitusvammat ja muut kiputilat). Lisäksi kiinnostukseni kohteena ovat liikkujien erilaisten ylirasitustilojen selvittely ja kokonaisvaltainen henkinen hyvinvointi. Erikoislääkärin vastaanottoa olen pitänyt Tampereen urheilulääkäriasemalla yli 30 vuotta. Omat lajini ovat kuntosuunnistus ja hiihto. Tervetuloa vastaanotolleni!

Olli Kattilakoski

Lähikuva liikuntalääketieteen erikoislääkäri  Olli Kattilakoskesta.

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen lisensiaatti, tohtorikoulutettava

Varaa aika

Olli Kattilakosken esittely

Erityisosaamistani ovat ylikuormitus- ja muun uupumusoireiston selvittely, hengitysoireet sekä rasitusperäiset vammat. Oma lajini on lentopallo, mutta olen toiminut aiemmin myös ratamelonnan, nyrkkeilyn ja nuorten jalkapallon parissa. Lajeissa ja kilpailuissa vaadittavien terveystarkastusten ja muiden todistusten teko on myös tuttua. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset urheilijat ja kuntoilijat sekä muut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneet. 

Jari Parkkari

Lähikuva Jari Parkkarista.

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen tohtori, dosentti, professori

Ajanvaraus Jari Parkkarille vain puhelimitse.

Jari Parkkarin esittely

Olen kokenut liikunta- ja urheilulääketieteeseen erikoistunut lääkäri. Erityisosaamistani ovat infektiot, allergiat ja astma, suorituskyvyn heikentyminen, alipalautumis- ja ylikuormitusoireet, selkävaivat sekä rasitusperäiset että äkilliset tuki- ja liikuntaelimistön vammat. Toimin Suomen olympiakomitean tukiurheilijoiden omalääkärinä ja toimin Suomen joukkueen lääkärinä mm. Pyeong Changin olympiakisoissa vuonna 2018.  

Tarvitsetko ajan urheilijan terveystarkastukseen? Varaa se täältä.

Hinnasto

Erikoistuvan lääkärin vastaanotto ja etävastaanotto
Erikoislääkärin vastaanotto ja etävastaanotto
65–155 €
80–180 €
Kortisoni-injektio10 €
Toimistomaksu15 €

Vastaanoton hinta määräytyy vastaanottoon, vaativuuteen, potilasasiakirjoihin tutustumiseen sekä kirjaamiseen käytetyn ajan perusteella. Kela-korvauksen suuruus on vastaanoton kestosta riippumatta 30 euroa.

Tampereen urheiluakatemian jäsenille erikoistuvan lääkärin vastaanotto 28 € Kela-korvauksen jälkeen ja erikoislääkäreiden vastaanotoista -15 € alennus.

Varatun ajan peruminen

Peruutukset tehdään sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta tai puhelimitse (03) 282 9333 viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista ajoista veloitetaan 50% käynnin hinnasta.

Akatemialääkärin puhelinneuvonta

Akatemialääkärin puhelinneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu Tampereen urheiluakatemian urheilijoille ja valmentajille. Akatemialääkärille voi soittaa kaikissa urheilijan terveyteen liittyvissä kysymyksissä keskiviikkoisin klo 10–11 välisenä aikana numeroon 050 453 4191.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri hallitsee yleislääketieteen ohella liikunnan ja urheilun erityispiirteet niin terveydessä kuin sairaudessa.  

Urheilulääketiede on osa liikuntalääketiedettä

Urheilulääketiede on yksi osa liikuntalääketiedettä, mutta liikuntalääketiede ei ole vain ammattiurheilijoiden terveyden hoitoa ja suorituskyvyn optimointia. Liikuntaa aloittavan tai jo aktiivisesti liikkuvan kannattaa myös hyödyntää liikuntalääketieteen erikoislääkärin osaamista. 

Liikunnan harrastamisen muutokset ovat lisänneet alan erityisosaamisen tarvetta. Toisaalta liikunnan puutteen arvioidaan vaikuttavan suureen osaan yleisimmistä sairauksista. 

Taula toimii asiantuntijakeskuksena Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoiden sekä Urheiluakatemioiden terveydenhuolto-ohjelmassa. Lääkärimme toimivat huippu-urheilijoiden omalääkäreinä.

Lue lisää myös muista Liikuntalääketieteen keskuksista.

Jaa somessa:
Ylös