Hyppää sisältöön

Lääkärin vastaanotto

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa aikaa, voit varata aikasi myös puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8.30–15 välisenä aikana numerosta (03) 282 9333.

Varaa aika puhelimitse, mikäli tarvitset lepospirometrian astmakontrollin yhteydessä.

Käytäthän kasvomaskia vastaanotolle tullessasi, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Lääkärit | Hinnasto | Akatemialääkärin puhelinneuvonta | Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Tampereen urheilulääkäriasemalle ovat tervetulleita kaikki liikunnan aloittajista huippu-urheilijoihin. Voit varata ajan liikuntalääketieteen erikoislääkärille tai erikoistumiskoulutuksessa olevalle lääkärille.

Lääkärit

Lääkärimme pitävät vastaanottoja, tekevät terveystarkastuksia ja ovat mukana kliinisissä rasitustutkimuksissa. Rasitustutkimuksissa lääkäri tulkitsee tulokset ja jatkosuunnitelma tehdään samalla käynnillä.  Lähestymme liikuntaan liittyviä terveysongelmia kokonaisvaltaisesti elämän eri osa-alueet huomioiden.

Kerttu Toivo, ylilääkäri

Lähikuva Kerttu Toivosta.

lääketieteen tohtori
liikuntalääketieteen erikoislääkäri
Tampereen urheiluakatemian vastuulääkäri

Varaa aika

Kerttu Toivon esittely

Erityisosaamistani ovat urheilijoiden hengitysoireiden tutkiminen ja hoito, ylikuormitusoireiden selvittely ja urheilijan terveystarkastukset. Hoidan mielelläni myös liikuntavammoja ja muita tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Toimin maajoukkueen lääkärinä nuorten jääkiekossa, maastohiihdossa, yhdistetyssä sekä ratamelonnassa. Oma lajini on koripallo ja lasten myötä myös futis sekä salibandy ovat tulleet tutuiksi. Tervetuloa vastaanotolleni, jos sinulla on liikuntaan tai urheiluun liittyviä terveysongelmia tai haluat tulla terveystarkastukseen!

Ari Hännikäinen

Lähikuva lääkäri Ari Hännikäisestä.

laillistettu lääkäri, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri
terveystieteiden maisteri
Tampereen urheiluakatemian yhteyslääkäri

Ari Hännikäinen pitää vastaanottoa parittomilla viikoilla.
Varaa aika

Ari Hännikäisen esittely

Lääkärinä erityisinä kiinnostuksen kohteitani ovat hengityselinsairaudet (mm. astma), ylikuormitustila ja väsymys sekä erilaiset rasitusvammat ja loukkaantumiset. Teen myös urheilijoiden terveystarkastuksia ja toimin Tampereen Urheiluakatemian vastuulääkärinä. Ennen lääkäriksi kouluttautumista työskentelin 10 vuotta testausfysiologina, ja tein siinä sivussa myös kestävyysvalmennusta sekä liikunta- ja terveysalan opetus- ja koulutustyötehtäviä. Otan vastaan liikunta-aktiivisuudelta kaiken tasoisia potilaita aina huippu-urheilijoista liikuntaharrastusta vasta aloitteleviin.

Marjo Iivonen-Lahti

Lähikuva Marjo Iivonen-Lahdesta.

yleislääketieteen erikoislääkäri, diabetologi
liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri
Tampereen urheiluakatemian yhteyslääkäri

Marjo Iivonen-Lahti pitää vastaanottoa parillisilla viikoilla.
Varaa aika

Marjo Iivonen-Lahden esittely

Lääkärin työssäni pyrin ensisijaisesti ennaltaehkäisemään sairauksia ja vammoja. Erityisenä osaamisalueenani on diabeteksen hoito, elintapaohjaus, urheilijoiden terveystarkastukset, urheilu- ja liikuntavammat, astma, ylikuormitusoireet ja urheilijoiden kokonaisvaltainen hyvinvointi. Oma lajitaustani on palloilulajeissa, joista tärkeimpänä jääkiekko. Lasten myötä olen tutustunut paremmin myös salibandyyn, pesäpalloon, jalkapalloon ja tanssiin. Nähdään vastaanotollani!

Timo Hänninen

timo hänninen

lääketieteen tohtori 
liikuntalääketieteen erikoislääkäri 

Varaa aika

Timo Hännisen esittely

Toimin eri lajien (mm. jääkiekko, jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo, hiihto, yleisurheilu, taitoluistelu) ammattilaisurheilijoiden lisäksi paljon urheilullisesti aktiivisten nuorten ja lasten parissa, selvitellen ja hoitaen liikuntaa rajoittavia vaivoja ja sairauksia. Erityisosaamistani ovat urheilijoiden astma ja hengitystieinfektiot sekä aivotärähdykset. Vastaanotollani käy usein urheilijoita hengitysoireiden, yskän, ylikuormitusoireiden sekä rasitusvammojen taustasyiden selvittelyssä. 

Pekka Kannus

Lähikuva Pekka Kannuksesta.

lääketieteen tohtori, dosentti
liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Varaa aika

Pekka Kannuksen esittely

Erityisosaamistani ovat urheilijoiden ja muiden liikunnanharrastajien tuki- ja liikuntaelinten ongelmat (äkilliset vammat, rasitusvammat ja muut kiputilat). Lisäksi kiinnostukseni kohteena ovat liikkujien erilaisten ylirasitustilojen selvittely ja kokonaisvaltainen henkinen hyvinvointi. Erikoislääkärin vastaanottoa olen pitänyt Tampereen urheilulääkäriasemalla yli 30 vuotta. Omat lajini ovat kuntosuunnistus ja hiihto. Tervetuloa vastaanotolleni!

Olli Kattilakoski

Lähikuva liikuntalääketieteen erikoislääkäri  Olli Kattilakoskesta.

liikuntalääketieteen erikoislääkäri
lääketieteen lisensiaatti, tohtorikoulutettava

Varaa aika

Olli Kattilakosken esittely

Erityisosaamistani ovat ylikuormitus- ja muun uupumusoireiston selvittely, hengitysoireet sekä rasitusperäiset vammat. Oma lajini on lentopallo, mutta olen toiminut aiemmin myös ratamelonnan, nyrkkeilyn ja nuorten jalkapallon parissa. Lajeissa ja kilpailuissa vaadittavien terveystarkastusten ja muiden todistusten teko on myös tuttua. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset urheilijat ja kuntoilijat sekä muut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneet. 

Jari Parkkari

Lähikuva Jari Parkkarista.

lääketieteen tohtori, dosentti, professori
liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Ajanvaraus Jari Parkkarille vain puhelimitse.

Jari Parkkarin esittely

Olen kokenut liikunta- ja urheilulääketieteeseen erikoistunut lääkäri. Erityisosaamistani ovat infektiot, allergiat ja astma, suorituskyvyn heikentyminen, alipalautumis- ja ylikuormitusoireet, selkävaivat sekä rasitusperäiset että äkilliset tuki- ja liikuntaelimistön vammat. Toimin Suomen olympiakomitean tukiurheilijoiden omalääkärinä ja toimin Suomen joukkueen lääkärinä mm. Pyeong Changin olympiakisoissa vuonna 2018.  

Tarvitsetko ajan urheilijan terveystarkastukseen? Varaa se täältä.

Hinnasto

Erikoistuvan lääkärin vastaanotto ja etävastaanotto
Erikoislääkärin vastaanotto ja etävastaanotto
65–155 €
80–180 €
Kortisoni-injektio10 €
Toimistomaksu15 €

Vastaanoton hinta määräytyy vastaanottoon, vaativuuteen, potilasasiakirjoihin tutustumiseen sekä kirjaamiseen käytetyn ajan perusteella. Kela-korvauksen suuruus on vastaanoton kestosta riippumatta 30 euroa.

Tampereen urheiluakatemian jäsenille erikoistuvan lääkärin vastaanotto 28 € Kela-korvauksen jälkeen ja erikoislääkäreiden vastaanotoista -15 € alennus.

Varatun ajan peruminen

Peruutukset tehdään sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta tai puhelimitse (03) 282 9333 viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista ajoista veloitetaan 50% käynnin hinnasta.

Akatemialääkärin puhelinneuvonta

Akatemialääkärin puhelinneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu Tampereen urheiluakatemian urheilijoille ja valmentajille. Akatemialääkärille voi soittaa kaikissa urheilijan terveyteen liittyvissä kysymyksissä keskiviikkoisin klo 10–11 välisenä aikana numeroon 050 453 4191.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri hallitsee yleislääketieteen ohella liikunnan ja urheilun erityispiirteet niin terveydessä kuin sairaudessa.  

Urheilulääketiede on osa liikuntalääketiedettä

Urheilulääketiede on yksi osa liikuntalääketiedettä, mutta liikuntalääketiede ei ole vain ammattiurheilijoiden terveyden hoitoa ja suorituskyvyn optimointia. Liikuntaa aloittavan tai jo aktiivisesti liikkuvan kannattaa myös hyödyntää liikuntalääketieteen erikoislääkärin osaamista. 

Liikunnan harrastamisen muutokset ovat lisänneet alan erityisosaamisen tarvetta. Toisaalta liikunnan puutteen arvioidaan vaikuttavan suureen osaan yleisimmistä sairauksista. 

Taula toimii asiantuntijakeskuksena Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoiden sekä Urheiluakatemioiden terveydenhuolto-ohjelmassa. Lääkärimme toimivat huippu-urheilijoiden omalääkäreinä.

Lue lisää myös muista Liikuntalääketieteen keskuksista.

Jaa somessa:
Ylös