Hyppää sisältöön

Fysioterapia

Varaa aika fysioterapiaan

Varalan Sporttiklinikan fysioterapia

Tampereen urheilulääkäriaseman kuntoutuskeskuksen fysioterapia

Juha Koskela 
p. 044 772 7040 

Juha Lassila
p. 044 772 7041

Ajanvaraus Koskelalle ja Lassilalle puhelimitse, varmimmin ma–pe klo 8.30–16. Voit myös lähettää yhteydenottopyynnön tekstiviestillä. 

Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista ajoista veloitetaan 50% käynnin hinnasta.

Fysioterapiapalvelut | Fysioterapeutit

Terapeuttisen harjoittelun tavoitteena on palauttaa vamman tai toimintahäiriön jälkeen normaali toiminta- tai suorituskyky. Tässä voidaan käyttää apuna erilaisia harjoitusmenetelmiä, kuten omaa kehon painoa, kuminauhavastuksia, vapaita painoja tai harjoittelulaitteita. Harjoitusmenetelmät valitaan tilanteen mukaan ja niitä vaihdellaan tarpeen mukaan. Menetelmien valinta pohjautuu aina fysioterapeuttiseen tutkimiseen. Fysioterapiaa voidaan toteuttaa yhteistyössä lääkäri- ja testauspalvelujen kanssa.

Fysioterapiapalvelut

• Kävelyn ja juoksun tekniikan arviointi ja opastus 
• Toiminnalliset tukipohjalliset 
• Teippaukset 
• Lihastasapainon kartoitukset 
• Fysikaaliset hoidot 
• Manuaalinen terapia 
• Neula-akupunktio 
• Tilauskoulutukset

Terapiaan on käytettävissä kuntosali ja kävely-/juoksurata. 

Seurantaan ja testaukseen käytetään soveltuvia biomekaanisia mittauslaitteita: alaraajojen ja vartalon lihasten maksimivoiman mittaukset, hyppymatto ja valokennot. 

Kävelyn ja juoksun tekniikan arviointi ja opastus 

Tekniikkavirheet altistavat vammoille. Vastaavasti vammat altistavat tekniikkavirheille. Tekniikkavirheiden tunnistaminen ja niiden poistaminen on rasitusvammojen hoidon kulmakivi. Puutteellinen tekniikka johtaa usein kudosten ylikuormittumiseen. Tyypillinen esimerkki tästä on akillesjänteen tai sen ympäristökudosten ärsytys- ja kiputilat. 

Vamman jälkeen eri lihasten välinen sujuva yhteistyö on usein häiriintynyt. Paluu sujuvaan liikkumiseen, kuten kävelyyn, tai etenkin urheilun pariin palaaminen, edellyttää lihasten hallinnan, normaalien liikeratojen ja voiman palautumista vammaa edeltäneelle tasolle. Tyypillinen esimerkki tästä on nilkan tai polven nivelsiteiden repeämän jälkitila. 

Fysioterapeuttien muut palvelut 

Fysikaaliset hoidot (lämpöhoidot, sähköhoidot), tukipohjalliset ja teippaukset voivat toimia apuna helpottamassa harjoitustavoitteiden saavuttamista. Käsin tehtävät käsittelyt ja neula-akupunktio tähtäävät kivun lievittämiseen. 

Teippauksessa käytämme perinteistä urheiluteippausta, kinesioteippiä ja funktionaalista fasciateippausta (FFT). 

Fysioterapeutit

Juha Koskela

Fysioterapiaa tarjoaa fysioterapeutti Juha Koskela.

Juha Lassila

Fysioterapiaa tarjoaa fysioterapeutti Juha Lassila.

Lisää fysioterapiapalveluita Varalan Sporttiklinikalla.

Varalan Urheiluopiston logo. Fysioterapia Varalan Sporttiklinikalla.

Jaa somessa:
Ylös