Hyppää sisältöön

Maksuton webinaari lasten jalkapallovammojen ehkäisystä

Lasten jalkapallovammoja voidaan ehkäistä ‒ aktivoivalla lämmittelyllä lisää terveitä harjoituspäiviä

Kaikille avoin maksuton webinaari järjestetään 18.5 klo 14‒15.15. Webinaari on suunnattu erityisesti juniorijalkapallovalmentajille. Webinaari sopii myös huoltajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Webinaarissa käydään läpi UKK-instituutin toteuttaman Terve Futaaja -tutkimuksen tuloksia ja annetaan käytännön vinkkejä tutkitusti tehokkaan alkulämmittelyn toteutukseen lasten ja nuorten jalkapallossa.

Lääkäri Matias Hilska kertoo webinaarissa, mitkä vammat ovat yleisimpiä lasten jalkapallossa ja mitä jalkapalloilijoiden vammojen ehkäisystä tiedetään. Väitöskirjaa tekevä Hilska kuvaa myös mitä vaikutuksia hermo-lihasjärjestelmää aktivoivalla lämmittelyllä saatiin Terve Futaaja -tutkimuksessa.

Terveystieteiden tohtori Mari Leppänen puolestaan käy läpi tutkimuksessa käytetyn alkulämmittelyn sisällön. Tutkimus- ja kehittämisjohtaja Leppänen antaa myös vinkkejä vammoja ehkäisevän harjoittelun toteuttamiseen oman joukkueen kanssa.

Jalkapallovalmentaja Ilari Aho avaa kommenttipuheenvuorossaan valmentajan roolia vammojen ehkäisyssä. HJK:ssa valmentava Aho kertoo myös millaisia kokemuksia hänellä on tutkimuksen alkulämmittelyohjelman käytöstä omassa valmennusryhmässään.

Webinaari järjestetään osana Suomen Valmentajien webinaarisarjaa. Webinaari toteutetaan yhteistyössä UKK-instituutin, Suomen Valmentajat ry:n ja Palloliiton kanssa.

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Maksuton käytännön koulutus

Webinaarin jatkoksi on tarjolla myös maksuttomia käytännön koulutuksia valmentajille ympäri Suomen. Koulutuksessa käydään läpi vammoja ehkäisevä alkulämmittelyohjelma ja sen toteuttaminen juniorijalkapalloilijoille.

Koulutus on suunnattu juniorijalkapallovalmentajille, mutta siihen voi hyvin osallistua myös muiden lajien valmentajat.

Katso paikkakunnat ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Jaa somessa:

Lue myös

Ylös